{Letölthető} Kezdő komposztáló konyha: 15 komposztáló konyhai tipp és recept és heti konyhai hulladék vizsgáló lap​

Egy hulladéknaplózást tartottam ebben az évben, abból született ez az írás. A vizsgálat alatt új dolgokat tanultam és próbáltam ki, amivel még többet tudtam meg a komposztálásról a lakásban. Ennek az apropóján készült ez a letölthető anyag, hogy minél több emberhez jusson el, hogy a komposztálás belefér a városi életünkbe. 

Konyánk az otthonunk szíve – és a komposztálás helyszíne is

Sokan kérdezitek, miért is fontos a lebomló hulladék utóélete? Miért fontos a komposztálás a városban?

Hát a városokban sokan élünk és ez csak növekedni fog. És nagyon sok lebomló hulladékot termelünk, becslések szerint a FAO szerint világon előállított teljes élelmiszer-mennyiség egyharmada hulladékként végzi, melynek jelentős része még fogyasztásra alkalmas lenne.

Egy hulladéknaplózást tartottam ebben az évben egy hónapig, abból született ez az írás, hogy a konyhai ulladékomból főztem 30 napig. A vizsgálat alatt új dolgokat tanultam és sok új receptet próbáltam ki, amivel még többet tudtam megmenteni a komposztból és finom dolgokat főzni belőle. A COMPOT komposztálóba is követtük az útját a lebomló konyai hulladéknak tippekkel és trükkökkel együtt. Ennek az apropóján készült ez a letölthető anyag, hogy minél több emberhez jusson el .

 

Ezzel a letölthető anyaggal szeretnélek inspirálni, hogy kezd bele az élelmiszerhulladék takarékos konyha kialakításába.

Letölthető útmutatóban:

  • 15 városi komposztálási és élelmiszertakarékos tipp, amit akkor is kipróbálhatsz, ha még  nincs komposztálód
  • Saját konyhai hulladékvizsgálatodhoz egy vizsgálati lap
  • 30 napos kihívás letölthető lapja

Kérlek használd a letölthető segédanyagokat. 30 napig akár mint egy kihívás, életmódváltási próba. – inspirálódj, próbáld ki, légy nyitott!